Op woensdag 30 en donderdag 31 mei is de boardwalk aangelegd. De boardwalk is een houten loopvlonder van 2,5 meter breed die de kades van de binnenhaven van het Marineterrein met elkaar verbindt. De wandelroute die zo ontstaat brengt de wandelaar in contact met de rustgevende kwaliteiten van het water. In de toekomst zullen zo veel mogelijk kades van het Marineterrein toegankelijk worden voor voetgangers. Er is ook een historische referentie voor de aanleg van de boardwalk: in bovenstaande foto uit 1926 lag er een wandelroute over het water op exact dezelfde plek.

Gebruik van de binnenhaven

Door de aanleg van de boardwalk wordt de binnenhaven afgeschermd van ongewenst verkeer en ontstaat er een veiliger situatie voor zwemmers. Want, hoewel de binnenhaven nog geen officieel zwemwater is, wordt er wel al volop gezwommen door buurtbewoners. Door het sluiten van de binnenhaven kan het water ook incidenteel gebruikt voor activiteiten en experimenten, zoals de roboats van AMS Institute. Zwemmen in de binnenhaven is op eigen risico. Het onderzoek naar de waterkwaliteit gaat ondertussen door.

‘Kiss-&-ride’ voor bootjes

Er komt een kleine insteekhaven ter hoogte van de Commandantswoning voor het afleveren en inschepen van mensen en goederen; een soort ‘kiss-&-ride’ voor bootjes dus. Bootjes afmeren (dat wil zeggen; vastleggen aan de kade) is hier niet toegestaan. Bootjes afmeren aan de buitenzijde van de boardwalk is evenmin toegestaan, conform de regelgeving van Waternet.