Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, hebben we het individuele contact met de organisaties op het terrein geïntensiveerd want jullie, de community van het Marineterrein, vormen de ruggegraat van wat het Marineterrein is en hoopt te worden. Met elkaar zijn we een heel bijzonder stadskwartier aan het bouwen, waar talent bij elkaar komt om de problemen van de toekomst op te lossen. We merken dat veel organisaties met fantastische dingen bezig zijn en dat willen we graag aan de buitenwereld laten zien. Denk aan de nieuwe AI-cursus van Growth Tribe of de innovatieve sportvelden die Permavoid in de hele wereld realiseert. Laat ons dus weten waar je mee bezig bent via jacqueline@marineterrein.nl

Samenwerken

Waar mogelijk willen we ook gebruik maken van de kennis en de kunde die op het terrein aanwezig is, zo praten we met Open State Foundation over de transparantie in de planvorming van het Marineterrein en met Digital Natives over een nieuw platform voor de community. Heb je ideeën over dingen die beter kunnen op het terrein of heb je een mooi plan dat de ambitie van het terrein kan versterken; maak contact, we horen het graag.

Meetups

Marineterrein Amsterdam wordt een toekomstbestendig stadsdeel dat goed kan omgaan met de veranderingen die zich in steeds hoger tempo zullen voordoen. In 2018 organiseren we daarom een serie meetups rondom onderwerpen als slimme waterhuishouding, adaptieve woningen, het leren van nieuwe vaardigheden en flexibele sportfaciliteiten. Doel is om samen met experts, organisaties op het Marineterrein, omwonenden en andere geïnteresseerden ideeën verder te brengen en uit te testen. Dingen die we nu al kunnen doen. Meer info vind je hier.