CrosswiseWorks, de organisatie die zich inzet voor verantwoord ondernemen in ontwikkelingslanden,  huisde tot voor kort op het Marineterrein. Inmiddels is de organisatie verhuisd naar Impact Hub in het KIT. CrosswiseWorks  heeft ons gevraagd om je te attenderen op een financiële regeling voor startups die in verre landen willen gaan ondernemen. Dat doen we bij deze:

Ben of ken jij een Nederlandse startende ondernemer die zich richt op ontwikkelingslanden of opkomende markten? Startups komen nu ook in aanmerking voor financiering door de Nederlandse overheid. ‘DGGF voor Startups’ is op 28 maart in Amsterdam van start gegaan. Tijdens laagdrempelige speeddates bij de kickoff, maar ook tijdens sessies in Eindhoven (6 april), Wageningen (20 april) en Rotterdam (11 mei), krijgen ondernemers de kans om met investmentmanagers hun plannen te bespreken. Wil je je aanmelden voor een van de speeddates? Kijk op www.kickoffDGGFstartup.nl.

DGGF in een notendop

Voor Nederlandse startups gericht op DGGF-landen is het vaak moeilijk om financiering te vinden. Banken en andere financiers verstrekken vaak geen leningen vanwege het relatief hoge risico. Het businessmodel moet zich immers nog bewijzen. Toch hebben zulke startups een enorm potentieel in termen van impact in deze landen. Ook voor deze bedrijven is het nu mogelijk financiering te krijgen om een bestaand product in een nieuwe markt in een DGGF-land te introduceren en/of te produceren. Er is ook financiering beschikbaar voor innovatieve Nederlandse startups die een nieuw product voor een DGGF-land willen ontwikkelen of daar willen laten produceren. DGGF stelt ondersteuning beschikbaar in de vorm van leningen en technische assistentie. Het is een aanvulling op de bestaande financieringsmogelijkheden van het Dutch Good Growth Fund. Meer info via http://www.dggf.nl/startup