Op dit moment wordt in 027E nog volop gebouwd aan Clubhouse; een fijne plek voor een gezonde lunch én het uitwisselen van ideeën. Ergens in februari of maart is het klaar.  

La Bolleur wil op het Marineterrein een plek creëren waar werknemers en bezoekers van de tientallen innovatieve organisaties op het terrein elkaar kunnen ontmoeten. “We willen het prille en groeiende groepsgevoel en de collectieve dromen van de huidige én toekomstige pioniers op het Marineterein zo een extra zetje in de rug geven. Vandaar ook de naam”, zegt Steie van Vugt, één van de oprichters van Clubhouse. Steie wil bijvoorbeeld talkshows en presentaties organiseren in Clubhouse en de omliggende parkeerplaatsen transformeren in een groene oase die de hele dag in gebruik is. Dat daarmee ook publiek buiten het terrein wordt aangetrokken is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Zelfgemaakt interieur

Clubhouse komt op de begane grond van gebouw 027E, nu nog een kale, lege ruimte met heel veel glas. Vrijwel het hele interieur van Clubhouse wordt gemaakt in de eigen werkplaatsen van La Bolleur in Amsterdam-Noord. ‘Maar eigenlijk is het exterieur ook het interieur’ zegt Steie. ‘Je hebt vanaf hier prachtig uitzicht op het water en op Nemo. We gaan hier iets heel tofs van maken, maar wel met behoud van alles wat deze plek zo bijzonder maakt’. Clubhouse gaat in februari of maart proefdraaien, de echte opening volgt wat later. In eerste instantie gaat Clubhouse alleen doordeweeks open, van 8.30 tot 17.30 uur, ‘maar het kan ook wat vroeger, als de mensen daar behoefte aan hebben’, zegt Steie.