XRBASE (voorheen VRBASE) gaat de komende tijd samen met de Nederlandse Film Academie en Eye Filmmuseum de Schietbaan gebruiken voor spannende cross-mediale experimenten.

Chagall en haar MI.MU. Gloves

Een van de eerste projecten vindt plaats van 19 t/m 22 april rondom performer Chagall.  Chagall is een geboren Amsterdamse, maar woont en werkt in Londen in de electronische muziek als producer, songwriter, singer, preformer en early adopter van MI.MU. Gloves; handschoenen die beweging omzetten in electronische muziek. Chagall is net terug van SXSW in Austin en komt, samen met enkele creatieve geestverwanten met wie ze daar heeft gewerkt, naar het Marineterrein. Kijk hier voor een indruk van het werk van Chagall. 

Hackweek

XRBASE organiseert rondom Chagalls werk een ‘hackweek’ inclusief workshops en presentaties en natuurlijk een  optreden van de performer zelf.  In principe is de hackweek zelf in besloten setting maar mocht je willen partneren of deelnemen aan de hackweek, neem dan contact op met Sophie Hütten van XRBASE. Voor de presentatie van het project ontvang binnenkort een uitnodiging.

Schietbaan op de slooplijst

De Schietbaan ligt langs de waterkant achter gebouw 024. Het wordt later dit jaar gesloopt om meer ruimte te geven aan groen en om het aanzicht vanaf het water te verfraaien.  Het gebouwtje fungreerde tot voor kort inderdaad als schietbaan. De kogelvangers en de afzuigers voor kruiddampen zijn reeds weggehaald.