Door bouwwerkzaamheden op het Oosterdokseiland geldt vanaf 9 januari een omleiding voor fietsers en voetgangers richting het Marineterrein. Naar verwachting blijft dit de komende 2,5 jaar zo. 

Tussen het Marineterrein en het Centraal station ligt Oosterdokseiland. Hier wordt momenteel het kantoor van Booking.com gebouwd. Vanaf 9 januari wordt de Oosterdoksdraaibrug (dus niet ‘onze’ Commandantsbrug!) in verband met de bouwwerkzaamheden voor langere tijd afgesloten. Voetgangers die gebruik willen maken van de route via Oosterdokseiland naar het Marineterrein worden via de bekende gele borden omgeleid. Fietsers kunnen alleen nog via de Nemo-brug (of via de Prins Hendrikkade of Piet Heinkade) naar het Marineterrein fietsen.  Centrum Oosterdok is voor auto’s nog wel bereikbaar.

Omleidingsroute voor voetgangers (gezien vanaf het Stationsplein):

  • onder het spoorviaduct door lopen naar de De Ruijterkade
  • aan het eind van de De Ruijterkade de trap of de tijdelijke lift omhoog naar de trambrug.
  • over de brug richting het tramperron waar tram 26 stop (halte Muziekgebouw / Bimhuis)
  • aan de kant naar beneden met lift of met de trap. Vanaf hier vervolg je je weg richting het Marineterrein.
  • de vertraging bedraagt 1-2 minuten

Omleidingsroute voor fietsers (vanaf Amsterdam CS):

  • fietsers vanaf achterzijde Amsterdam CS worden geadviseerd via de Piet Heinkade te rijden en via de hoofdingang van het Marineterrein op de Kattenburgerstraat hun weg te vervolgen naar de eindbestemming.
  • fietsers vanaf voorzijde Amsterdam CS worden geadviseerd via Oosterdokseiland-NEMO of via de Prins Hendrikkade te rijden en via de hoofdingang van het Marineterrein op de Kattenburgerstraat hun weg te vervolgen naar de eindbestemming.
  • de vertraging bedraagt 4-5 minuten.

Ontwikkelaar BPD is verantwoordelijk voor dit project en de bijbehorende omgevingscommunicatie. De bewegwijzering wordt in de loop van het jaar verder uitgebreid, al naar gelang de behoefte. Ook vinden er gesprekken plaats over tijdelijke ingrepen om de bereikbaarheid te verbeteren, maar hierover is nu nog niets te melden.

BPD staat open voor je opmerkingen en vragen, hiervoor kun je terecht bij Bas Regenbogen,  zie ook https://oosterdokseiland.nl/bouw/contact/. Bureau Marineterrein zal indien nodig  BPD uitnodigen om bij een volgende bijeenkomst van de community tekst en uitleg te geven.

Gemeente Amsterdam organiseert op 19 februari vindt van 19.00 – 21.00 uur in Double Tree een bijeenkomst plaats over alle infrastructurele projecten rondom het Centraal Station en wat dit betekent voor de bereikbaarheid. Tezijnertijd zullen we je hier op attenderen en naderhand zullen we een verslag publiceren.