Op zondag 19 november is het terrein in verband met de intocht van Sinterklaas tussen 07.00 en 13.30 uur minder goed toegankelijk. De toegang via de Commandantsbrug wordt afgesloten (!) en bij de hoofdingang en de ingang naar de Voorwerf worden bezoekers tegengehouden door beveiligers. Lees hier de brief van de organisatie over het verloop van deze ochtend.

Wil je werken op zondagochtend 19 november? Print dit doorlaatbewijs !

Voor de community van het Marineterrein geldt dat iedereen de poort in mag  na vertoning van een print van dit doorlaatbewijs. Voor andere bezoekers, bv de gasten van Homeland of Scheepskameel, zal de beveiliger aan de poort eerst bellen naar de betreffende organisaties. Ondervind je problemen bij toegang? Bel Danielle dan via 06 28636139.

Ontmoeting met Sint zelf

Wie met zijn/haar kind bij de Commandantswoning Sinterklaas wil opwachten voor een – hele korte – exclusieve ontmoeting met Sint als hij uit de Commandantswoning komt, moet dat tevoren aangeven via danielle@marineterrein.nl. De lijst wordt al erg lang dus mogelijk kunnen er niet veel mensen meer bij. Mensen die zich al hebben aangemeld hiervoor staan al op de lijst en hoeven geen doorlaatbewijs te printen.

Parkeren voor vergunninghouders

Vergunninghouders kunnen parkeren op het terrein op 19 november, maar het is wel nodig om dat tevoren te melden via danielle@marineterrein.nl.

Over de intocht

De Sinterklaasintocht wordt dit jaar voor de 79ste keer georganiseerd. De organisatie bestaat uit een grote groep vrijwilligers, het evenement zelf wordt betaald door sponsoren. De Sinterklaasintocht is uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van Amsterdam. Net als vorig jaar hebben alle pieten roetvegen, vanwege hun gewoonte om via de schoorsteen de huizen binnen te komen.

Meer info over de intocht: http://www.sintinamsterdam.nl/