Jullie hebben het allemaal gezien: de Boardwalk is aangelegd, en de Voowerf is op de schop.  Maar het is allemaal nog niet helemaal klaar.

Over de Boardwalk:

De boardwalk ligt deels open, dit komt doordat Defensie nog van de binnenhaven gebruik maakt. Naar verwachting is dit begin juli afgelopen en kan de boardwalk gesloten worden, dan kun je er dus overheen lopen. Er komen ook nog trappetjes aan de boardwalk en boeilijnen voor de sportzwemmers.  De haven krijgt zo steeds meer een eigen karakter; een domein voor sporters, voor experiment, voor onderzoek.  Maar let op: zwemmen is en blijft de komende jaren op eigen risico. We plaatsen binnenkort een board bij de haven om zwemmers hierover te informeren, en ook over het onderzoek naar de waterkwaliteit dat behoorlijk vordert. In verband met de strenge regelgeving zal het nog een of twee jaar duren voor de binnenhaven een officiële zwemlocatie kan worden.

Over de Voorwerf:

Er is een doorlopende stoep gemaakt bij de oude poort. Daar zijn wat vragen over gekomen, maar dit is met een reden gedaan.  Het achterliggende idee is dat de Voorwerf een rustig voetgangersgebied wordt, een parkachtige omgeving met gebouwen zoveel mogelijk in het groen. Het moet hier gaan om focus, ontmoeten; zo wordt de missie en de ambitie van de ontwikkeling ook ruimtelijk vertaald. Ook buiten de poort wordt op termijn het maaiveld aangepast zodat je als fietser hier niet meer door kan. Dat betekent – inderdaad – dat je een stukje moet omfietsen. Niet zo handig voor de Voorwerfbewoners, maar wel fijn voor de wandelaars.