Op 8, 9 en 10 september van dit jaar voegen we onder de noemer ‘Ontdek het Marineterrein’ een aantal initiatieven bij elkaar om op grootse wijze de open dagen van het Marineterrein te vieren; we laten met elkaar zien waar het Marineterrein voor staat en waar het heen gaat in de toekomst, dus doe mee!

Het programma van ‘Ontdek het Marineterrein’

  1. Bureau Marineterrein organiseert in het weekend (9 en 10 september) een basisprogramma met presentaties over de toekomst van het terrein in de Commandantswoning, een openlucht kinderlaboratorium rondom de haven, verschillende rondleidingen over het hele terrein en een interessant nachtprogramma.
  2. TAB Bierfestival zorgt op 8, 9 en 10 september op de Voorwerf voor de nodige gezelligheid en de inwendige mens. Er zijn tientallen bijzondere brouwers met hun bieren op het festival uitgenodigd. Er zijn veel terrasjes, lekkere hapjes, veel muziek, maar ook bierlezingen, demonstraties van het ambacht en zelf-brouw-workshops. Op vrijdag 8 september vieren we met alle huurders bij TAB  de opening van ‘Ontdek het Marineterrein’.
  3. Bij het plein onder gebouw 027 organiseert het Makerfestival i.s.m. Makerversity een grote hackaton waar allerlei nieuwe makers bij elkaar komen om oplossingen en toepassingen te bedenken voor de stad van de toekomst. Deze happening wordt gesteund door Startup Amsterdam.
  4. Partners in het Oosterdok haken aan, met een speciaal Oosterdok-bootje en eigen programma.
  5. De organisaties op het terrein bieden doorlopend programma, of speciale dingen zoals excursies naar het Smart Roof 2.0, VR demo’s, lezingen, workshop programmeren etcetera. Het gaat vooral om inhoudelijke dingen en vooral over doen, maken, leren, proeven, testen.

Wat wil jij doen? 

We gaan bij alle organisaties langs om ‘programma op te halen’.  Je hoeft niet het hele weekend mee te draaien; een dagdeel mag ook, en je kunt natuurlijk ook samenwerken met je buren. Heb je een geweldig idee, wil je iets bijzonders doen, heb je hulp nodig: laat het ons weten dan kijken we hoe we het kunnen regelen. De coördinatie is in handen van Danielle Willemse; danielle@marineterrein.nl

Nachtprogramma

We zijn ook op zoek naar mensen die samen met ons het nachtprogramma willen gaan vormgeven; een prikkelend,  inhoudelijk programma voor jonge mensen. Denk daarbij niet zozeer aan een vette party, maar meer aan nachtcolleges, experimenten in het donker, culturele programma’s, natuurwandelingen, sporten op de vroege ochtend. Ben je zelf nachtbraker of vroege vogel en heb je toffe ideeën over wat er op Marineterrein in het donker goed kan gebeuren? neem dan contact op met anikka@marineterrein.nl.

Communicatie

Samen met een aantal communicatiemensen op het terrein willen we ook vroegtijdig beginnen met het benaderen van omwonenden, Amsterdammers, maar vooral ook jonge mensen die een affiniteit hebben met de thema’s van het Marineterrein. Hoe schakelen we daarbij de media in, wat doen we aan signage, welke middelen kunnen we ontwikkelen? Heb je ideeën, wil je meedenken, meedoen? Neem dan direct contact op met jacqueline@marineterrein.nl

Op donderdag 20 april mei om 11.00 uur is er dus een meeting in de Commandantswoning over dit event. Je kunt je via een van bovengenoemde personen aanmelden.